Aangekomen in Nieuw Zeeland & begin van de trip
1 februari 2020 - Westport, Nieuw-Zeeland
Hallo lieve allemaal,
ik hoop dat alles goed gaat daar! Hier gaat alles goed. Op 6 januari was het zover. Via Brisbane vloog ik in m'n eentje naar Christchurch in Nieuw Zeeland. De vlucht verliep soepel en midden in de nacht kwam ik aan in het hostel. Het tijdsverschil is nu 12 uur. Ik had 2 dagen in Christchurch voordat ik mijn rondreis over het zuideiland zou gaan beginnen. Ik heb de eerste dag door de stad geslenterd en een nieuwe simkaart gekocht. De tweede dag ben ik naar het Canterbury Museum geweest. Een museum met heel veel geschiedenis van de Maori-cultuur en moa's. Dat zijn een soort grote vogels waar de Maori mensen op jaagden. Super interessant! Op 9 januari begon ik met mijn rondreis. Ik doe dit met Kiwi-Experience. Dit is een bus waarmee je dan het hele eiland overgaat. Je kunt ook je activiteiten met de buschauffeur boeken etc. Dit was voor mij even wennen, omdat ik iets minder vrijheid heb dan dat ik in Australië had. Er zaten superveel gezellige en lieve mensen in de bus, wat echt heel fijn was. Ik ben een tijdje met een groepje opgetrokken. Onze eerste stop was Kaikoura. Kaikoura staat bekend om het walvis spotten wat je daar kunt doen. Ik ben ook op een walvisboot geweest. Dit was echt supergaaf! Ik heb een albatros gezien, wat zeehondjes en springende dolfijnen. En natuurlijk ook een walvis. Het is zo'n bijzondere ervaring als je die staart uit het water ziet komen! In het dorp zelf is verder niet zo heel erg veel te doen. Ik ben 's avonds nog naar een barretje geweest met wat mensen die ik had ontmoet.
De volgende dag gingen we om 9u al weer door richting Abel Tasman National Park. We maakten verschillende stops onderweg. Onder andere in Blenheim (een typisch wijndorpje) en in Picton waar de ferry naar het noordeiland vertrekt. De helft van de bus ging op de ferry en de andere helft bleef in de bus voor het zuideiland. Rond het avondeten kwamen we aan in Kaiteriteri. Een dorpje wat bestaat uit één straat. Het was daar echt zo mooi! Goudgele stranden en heel blauw water. Ik vond het best jammer achteraf dat ik hier maar één nacht had. Ik heb de volgende ochtend een wandeling naar een uitkijkpunt gemaakt met wat meisjes uit het hostel. Uitzicht was wederom prachtig. Daarna zijn we op de bus gestapt verder naar Westport.
Ik hoop dat alles goed gaat in het koude Nederland. Ik spreek jullie snel.
Dikke knuffel van Manouk
Mirja:1 februari 2020Wat een mooie herinneringen maak je! Stoer!
Loes Ackermann:1 februari 2020Trots op je lieverd. Maak er iets moois van. En geniet. Dikke kus mama